Ένα παράδειγμα βιώσιμης γεωργίας στο Περού, καλλιέργια κακάο με ΕΜ

Βιώσιμη Γεωργία

Επισκόπηση Επιχείρησης

Η ACOPAGRO είναι μια ένωση μικρών καλλιεργητών κακάο, που βρίσκεται στην κεντρική κοιλάδα Huallaga, στην περιοχή San Martin του Περού.

Εκτεινόμενη σε 4 επαρχίες, περισσότεροι από 2.000 συνεργάτες είναι αφιερωμένοι στην βιολογική καλλιέργεια κακάο, καθώς και στην επεξεργασία και εξαγωγή βιολογικών κόκκων κακάο. Η ACOPAGRO εξάγει τους κόκκους κακάο της στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κόκκοι κακάο της είναι πιστοποιημένοι βιολογικοί από το USDA, την Rainforest Alliance, την BioSuisse και πολλές άλλες πιστοποιήσεις.

Η ACOPAGRO ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία EM, με στόχο να μάθει τα οφέλη των μικροοργανισμών.

Εφαρμογή EM

Η BIOEM, συνεργάτης της EMRO στο Περού, παρείχε αρχικά στην ACOPAGRO δείγματα EM・1 και στη συνέχεια τους βοήθησε να προετοιμάσουν το AEM (Ενεργοποιημένο EM・1). Παρείχαν τεχνική βοήθεια στην εφαρμογή του EM και επέβλεπαν την πρόοδο.

Η ACOPAGRO διοργάνωσε εργαστήρια EM για ομάδες αγροτών που ονομάζονταν "επιτροπές εκπαίδευσης στην παρασκευή AEM". Κάθε επιτροπή παρήγαγε 1-3 δεξαμενές AEM και μετά από 2 εβδομάδες ήταν έτοιμες για εφαρμογή στα χωράφια τους.

Συνήθως εφαρμόζουν το AEM δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το απόγευμα. Χρησιμοποιώντας ψεκαστήρες πλάτης, ψεκάζουν απευθείας στα φυτά και σε όλο το έδαφος.
Χρησιμοποιούν EM όλο το χρόνο.

Επιδράσεις και Αποτελέσματα

Πριν από τη χρήση της τεχνολογίας EM, αντιμετώπισαν προβλήματα όπως χαμηλή απόδοση και υποβάθμιση του εδάφους.

 

Πηγή: επίσημη ιστοσελίδα της EMRO JAPAN από τις μελέτες περιπτωσης 

 

 

Αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν την EM, συνειδητοποίησαν ότι προάγει τα ακόλουθα αποτελέσματα με βιώσιμο τρόπο:

- Η απόδοση αυξήθηκε από 10% σε 20%. 1.000 έως 1.200 kg/ha/ξηρούς κόκκους κακάο
- Μείωση της συχνότητας εμφάνισης Monilia (είδος μύκητα) σε 20%-30%.
- Με την εφαρμογή AEM, τα φύλλα άρχισαν να αναγεννώνται ακόμη και μετά το κλάδεμα των δέντρων.
- Η AEM προάγει επίσης την άνθιση.
- Η κατάσταση του εδάφους βελτιώθηκε σε μικροβιακό επίπεδο επειδή τα φύλλα αποσυντίθενται καλύτερα με την EM, βοηθώντας τα κακαόδεντρα να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

 

 

Όνειρό μας η παρουσία του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον με σεβασμό και θετική δράση, παντρεύοντας παλαιά γνώση με μια νέα, φρέσκια οπτική.

Επικοινωνία

Σπείρα Γης | Κοινωνικός Συνεταιρισμός

Μεγάλου Αλεξάνδρου 77, Σφενδάμη Πιερίας, 60066

6972221922, 6949339186

23510 85140

contact@speiragis.gr

www.speiragis.gr

MasterCard VISA VISA MasterCard ID Check VISA