Νοικοκυριό

Στο νοικοκυριό μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε με απεριόριστους τρόπους. Από την στιγμή που γνωρίσουμε τον τρόπο δράσης και την αποτελεσματικότητά τους, βρίσκουμε μόνοι/ες μας νέους τομείς εφαρμογής των ΕΜ.

- Στο νερό που πρόκειται να σφουγγαρίσουμε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ΕΜα. Με τα απόνερα μπορούμε στη συνέχεια να ποτίσουμε τα φυτά μας.

- Αν μας έχει καεί το φαγητό, βάζουμε νερό και ΕΜα στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι και το αφήνουμε μερικές ώρες να μαλακώσει.

- Ψεκάζουμε το βράδυ τον ηλεκτρικό φούρνο ή τον απορροφητήρα  με σκέτο ΕΜα και το πρωί καθαρίζουμε μαλακά με ένα σφουγγάρι.

- Ψεκάζουμε με αραιό διάλυμα (1-10 ml σε 1λίτρο νερό) όλη την κουζίνα για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών. Ψεκάζουμε παλιά και ξερά λίπη στην ηλεκτρική κουζίνα και τις επιφάνειες εργασίας και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για να τα σκουπίσουμε εύκολα μετά από λίγη ώρα.

- Ψεκάζοντας το μπάνιο, την τουαλέτα, τα χαλιά κλπ. (διάλυμα 10 ml σε ένα λίτρο νερό) επιτυγχάνουμε καθαρισμό του αέρα, καταστολή μυκήτων και παθογόνων μικροβίων και εμπλουτίζουμε τους χώρους με ωφέλιμους μικροοργανισμούς. Όταν οι επιφάνειες είναι εμπλουτισμένες με τους ΕΜ δε δημιουργούνται εύκολα καινούργιες επιστρώσεις, γιατί οι ΕΜ διασπούν και καταναλώνουν τις διάφορες ουσίες.

- με ένα αραιό διάλυμα (ένα καπάκι του μπουκαλιού σε ψεκαστήρα με μισό λίτρο νερό) μπορούμε να ψεκάσουμε το ψυγείο για τις οσμές εξασφαλίζοντας ένα υγιές κλίμα.

- Αν ψεκάσουμε τα παπούτσια και την παπουτσοθήκη, εξαφανίζονται οι οσμές και οι μύκητες.

Επειδή όλες οι πιο πάνω εφαρμογές βασίζονται στο γεγονός ότι καλύπτουμε τις επιφάνειες με ωφέλιμους μικροοργανισμούς οι οποίοι εξουδετερώνουν τους παθογόνους, μπορούμε με το ίδιο σκεπτικό να πλένουμε με ΕΜ (σε αραιό διάλυμα) τα μαρούλια και όλα τα ζαρζαβατικά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Με τον τρόπο αυτό, εκτός του ότι διασπώνται τα φυτοφάρμακα, τα προϊόντα αποκτούν μία ιδιαίτερη φρεσκάδα και γίνονται πολύ πιο ανθεκτικά στη φύλαξη.

Κατεβάστε το επισυναπτόμενο αρχείο για να δείτε και άλλες προτάσεις και λύσεις!

Δοκιμή εμφάνισηςΣυνημμένοΜέγεθος
em_noikokyrio.doc91 KB