Ενεργοί Μικροοργανισμοί

Φιλοσοφία

Τι είναι Ενεργοί Μικροοργανισμοί; (ΕΜ)

Οι  μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού, έχουν μέγεθος 0,1mm και δεν είναι ορατοί με το μάτι, αλλά με μικροσκόπιο. Υπάρχουν τριών ειδών μικροοργανισμοί:

  • Οι παθογόνοι/εκφυλιστικοί (10%)
  • Οι ουδέτεροι μικροοργανισμοί (80%)
  • Οι ενεργοί/αναζωογονητικοί μικροοργανισμοί (10%)

Στο τέλος της δεκαετίας του 1970, ο Dr. Teruo Higa, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ριουκίου της Οκινάβα (Ιαπωνία), εφάρμοσε την τεχνολογία των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΕΜ) . Πρόκειται για μια σύνθετη καλλιέργεια   από χρήσιμους  φυσικούς μικροοργανισμούς. Στο αυθεντικό παρασκεύασμα του  συνυπάρχουν περισσότεροι από 80 διαφορετικοί μικροοργανισμοί. Αυτοί αποτελούνται από τρεις βασικές ομάδες : Μαγιά, βακτήρια γαλακτικού οξέος , βακτήρια φωτοσύνθεσης.

Μαγιά: προκαλεί ζύμωση και παράγει βιταμίνες και αμινοξέα

Βακτήρια γαλακτικού οξέως: Προκαλούν ζύμωση της οργανικής ύλης και παράγουν οργανικά οξέα τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη παθογόνων ιών.

Βακτήρια φωτοσύνθεσης: Αποτελούν το κλειδί στους ΕΜ . Συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας με άλλους ωφέλιμους μικροοργανισμούς, επιτρέποντας να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται 

Χρήσεις

Οι χρήσεις των ΕΜ είναι κυριολεκτικά άπειρες. Όπως αναφέρει ο εφευρέτης τους Δρ Τερούο Χίγκα μόνο η ανθρώπινη φαντασία μπορεί να τις περιορίσει. Οι συνηθισμένες χρήσεις είναι η καθαριότητα σε ένα νοικοκυριό, η προσωπική μας υγιεινή, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομεία κα. Δείτε μερικές μόνο προτάσεις!