Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστεΕίμαστε μια ομάδα ενεργών πολιτών και δραστήριων ανθρώπων που δούλεψε – ζύμωσε την ιδέα της επιστροφής σε ένα φυσικό – ισορροπημένο περιβάλλον και εξελίχθηκε σε  έναν Κοινωνικό Συνεταιρισμό. Όνειρό μας η παρουσία του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον με σεβασμό και θετική δράση, παντρεύοντας παλαιά γνώση με μια νέα, φρέσκια οπτική. Στόχος μας η διαρκής εργασία – συνεργασία για να βρούμε τις ισορροπίες, τις εναλλακτικές, τις μεθόδους για την τοποθέτησή μας στη φύση, στην άμεση επαφή μας με τα μέσα παραγωγής και διατροφής, στην κυριαρχία μας σε κάθε διατροφικό πόρο, στην προώθηση της φιλικής με τον άνθρωπο και το περιβάλλον γεωργίας και κτηνοτροφίας, στην αειφορία.  

Μέσο για τη διερεύνηση αυτή το αγρόκτημά μας στον Αρωνά,  Πιερίας όπου δημιουργούμε έναν χώρο εκπαίδευσης και επίδειξης, ανταλλαγής γνώσης και ιδεών αλλά και ψυχαγωγίας.

Προϊόν που θα μας βοηθήσει; Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ®)

Ίδρυση του Συνεταιρισμού: Ιανουάριος 2013
ΑΜ Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας: Δ00109
Έδρα του Συνεταιρισμού: Κατερίνη, Πιερία
Εργαστήριο - Αποθήκη: Αιγίνιο, Πιερία
Αγρόκτημα: 3ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Αρωνά - Μοσχοποτάμου
Παράρτημα Θεσσαλονίκης: Πτολεμαίων 29Α 6ος όροφος
Μέλη της Σπείρας Γης:
Πόπη Σουρμαΐδου, νόμιμη εκπρόσωπος, υπεύθυνη δικτύωσης
Γιώργος Μπουκιστάνος, πωλήσεις, συμμετοχές σε εκθέσεις
Σάκης Καρανάτσιος, υπεύθυνος παραγωγής, πωλήσεις
Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, υπεύθυνος αποθήκης, γενική υποστήριξη
Δίκτυο: δικτύωση, υποστήριξη  

Οικονομική δραστηριότητα

- Εκπαιδευτικές δράσεις & Σεμινάρια  

Ήδη έχουμε υλοποιήσει 2 σεμινάρια στο αγρόκτημά μας και αρκετά σεμινάρια και παρουσιάσεις σε εκδηλώσεις άλλων φορέων. Αναλυτικά στο τμήμα Σεμινάρια - Εκπαιδεύσεις

- Πώληση βιολογικών προϊόντων, υποστηρικτικών σε γεωργία, κτηνοτροφία και νοικοκυριό

Προϊόντα ΕΜ

Άλλα Προϊόντα

Κοινωνικές Δράσεις, δράσεις δικτύωσης και προβολής

Ήδη το 2013 πήραμε μέρος σε 6 οικογιορτές και φεστιβάλ οικολογικής γεωργίας σε όλη την Ελλάδα και διοργανώσαμε μια μεγάλη οικογιορτή στην Κατερίνη με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Το 2014 πήραμε μέρος σε 5 οικογιορτές και εκθέσεις ενώ προγραμματίζουμε τη συμμετοχή μας σε άλλες 4.  Μέσα στο έτος αυτό ενταχθήκαμε στο Παρατηρητήριο της Κοινωνίας των Πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και ξεκινήσαμε μαζί με άλλες 8 Κοιν.Σ.Επ. την προσπάθεια για την δικτύωση των Κοιν.Σ.Επ. της Κεντρικής Μακεδονίας. Υλοποιήσαμε 3 σεμινάρια για τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών και 2 για την Κοινωνική Οικονομία και για τη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ.

Από την αρχή της λειτουργίας μας υποστηρίζουμε ενεργά πολλά κοινωνικά εγχειρήματα με τα οποία μοιραζόμαστε αξίες και αρχές, όπως:

  • την πρωτοβουλία του σωματείου των εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής  http://biom-metal.blogspot.gr/
  • την  Επιτροπή αγώνα ενάντια στις εξορυκτικές δραστηριότητες και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. soshalkidiki.wordpress.com
  • τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη http://sostetonero.blogspot.gr/